top of page
  • Foto van schrijverÖmer Guney

'Mijn Rechtervoet' Nu Beschikbaar Als Luisterboek!


Mijn naam is Ömer Güney. Ik heb Cerebrale Parese waardoor ik in een elektrische rolstoel zit die ik met mijn rechtervoet bedien, en communiceren doe ik met mijn spraakcomputer met oogbesturing. Ik kon hierdoor ook niet zelfstandig fysieke boeken lezen en e-books waren eerder zeldzaam toen ik nog klein was. Maar dankzij Luisterpuntbibliotheek kon ik toch boeken lezen wat heel baatvol was voor mijn taalontwikkeling. Want mensen met communicatieproblemen kunnen vaak moeite hebben met hun taalontwikkeling omdat ze zelf niet kunnen spreken. Ik lees vooral graag science fiction en fantasy-boeken. Zo was ik als kind grote fan van Harry Potter na het zien van de films, maar de boeken waren niet toegankelijk voor mij. Dankzij de Harry Potter-luisterboeken die ik gratis kon lenen van Luisterpunt, kon ik ze toch lezen.


Twee jaar terug, toen mijn boek zo goed als klaar was en ik een uitgeverij zocht om mijn boek uit te geven, had ik de voorwaarde dat mijn boek zo toegankelijk mogelijk zou zijn. Het zou immers een slechte grap zijn als ik mijn eigen boek niet zou kunnen lezen. Na het aanhoren van mijn argumenten, was Boekscout Uitgeverij het met mij eens: naast het fysieke boek, zou er een e-book en een luisterboek moeten komen. Voor het luisterboek klopte ik natuurlijk aan bij Luisterpuntbibliotheek omwille van hun decennialange expertise in het gebied. Tot mijn vreugde waren zij bereid mijn boek op te nemen in hun catalogus.


Ondertussen ben ik ook lid van hun gebruikersraad waar we op bepaalde momenten samenkomen om onze feedback te geven omtrent de werking van de bibliotheek. Ik ben super blij dat ik deze kans heb gekregen om voor een nog betere gebruikerservaring te pleiten – al is dit grotendeels al het geval. Mochten jullie een concrete suggestie hebben over hun werking, aarzel niet om met mij contact op te nemen.Ik dank iedereen binnen Luisterpunt van harte die dit mogelijk heeft gemaakt.

11 weergaven

Comments


Wat is er nieuws?

bottom of page